Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Dejte si rebarboru

Dejte si rebarboru

Do poloviny června obsahuje rebarbora méně kyseliny šťavelové než později. Proto je lépe vychutnat si ji právě teď nebo ji sklidit a zamrazit.
2. 6. 2009 | Autor: redakce Apetitu

Syrová rebarbora se totiž dobře zmrazuje – nakrájejte ji na dvoucentimetrové špalíky, odměřte množství například na koláč, dejte do sáčku a zamrazte. Mrazit můžete i pyré. I v tomto období však jezte rebarboru s mírou a nejezte ji syrovou. Ani tepelně upravenou byste si ji neměli dávat víc než dvakrát týdně. Větší množství totiž může podráždit střeva.

A na závěr rada k vaření: Rebarbora nepotřebuje nijak zvlášť dlouho vařit, měkne po několika minutách.

REKLAMA

Přidat komentář