Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Ochuťte si...

Ochuťte si...

...polentu
4. 6. 2009 | Autor: redakce Apetitu
  • Polentová kaše ochucená máslem, mořskou solí a drceným pepřem je svou krémovou konzistencí předurčená k podávání namísto šťouchaných brambor, rýže nebo kuskusu. Skvěle ladí i k dušeným masům či zelenině a pečeným (i pomalu) masům, přelitá spoustou šťávy.
  • Ochucenou kaši můžete vychladit a potom nakrájet na dílky, smažit nebo grilovat a podávat k masu nebo zeleninovým jídlům. Zchladlou polentu můžete také nakrájet na čtverečky nebo kostičky a podávat jako antipastu (předkrm) s plátky cherry rajčátek a bazalkou, tapenádou ze zelených nebo černých oliv, prosciuttem nebo kozím sýrem.
  • Polentové kaši prospěje, když do ní pro zvýraznění přidáte jednu nebo dvě silnější příchuti. Zkuste vmíchat jemně nasekanou chilli papričku, olivy kalamata nakrájené na plátky nebo nasekané čerstvé bylinky jako petrželku, tymián nebo bazalku. Další možnosti: rozdrobený sýr s modrou plísní, strouhaná mozzarella nebo parmazán, případně sušená rajčata nebo zelené olivy.
REKLAMA

Přidat komentář