Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Seznamte se s avokádem

Seznamte se s avokádem

Ačkoli se to možná nezdá, avokádo patří mezi ovoce, a to velmi výživné a prospěšné zdraví. Obsahuje řadu vitaminů, aminokyselin a omega-3 a 6 nenasycených mastných kyselin. Proto ho do své stravy tak rádi zařazují vegetariáni i vegani.
12. 6. 2009 | Autor: redakce Apetitu

Měkne až po sklizni

Na rozdíl od jiných druhů ovoce avokádo na stromě nedozrává a ke změknutí může potřebovat až čtrnáct dní od utržení. Na tvrdém avokádu si nepochutnáte, nechte ho proto při pokojové teplotě pár dní dozrát. Jakmile při jemném tlaku prstů na obou koncích povolí, je v ideální kondici.

Klidně ho zchlaďte

Pokud avokádo už dozrálo a vy víte, že ho týž den nespotřebujete, prodlužte mu život pobytem v lednici. Stejně můžete uchovat nezralé avokádo; dva až tři dny předem ho z chladničky vyndejte a nechte dozrát.

Připravte si guacamole

V tomto dipu končí avokádo nejčastěji. Rozmačkejte dužinu ze dvou avokád a smíchejte ji se šťávou z půlky citronu, lžící olivového oleje, drobně pokrájenou malou cibulí a osolte. Vychlazené podávejte s tortillovými chipsy.

REKLAMA

Přidat komentář