Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Mleté maso z mrazáku

Mleté maso z mrazáku

Ne vždy máme po ruce vše čerstvé, a tak si mnozí z nás dělají zásoby pro strýčka Příhodu v mrazáku. Mrazíte-li mleté maso, to nejhorší, co můžete udělat, je to, že jej zmrazíte tak, jak jste si jej přinesli z obchodu. Znamená to totiž, že jej budete muset napříště celé rozmrazit a spotřebovat. Co když ale okolo nebude dost strávníků?
12. 7. 2009 | Autor: redakce Apetitu

Maso, ať už je mleté, nebo v celku, je lepší mrazit po porcích. Můžete tak udělat v malých sáčcích, nebo ve velkém s tím, že si maso přesto rozdělíte na porce. Jak na to?

Mleté maso dejte do většího zipovacího sáčku. Sáček zavřete a dlaní z masa v sáčku udělejte placku. Tu pak prsty rozdělte na individuální porce tak, aby bylo dělení porcí viditelné a vznikla mezi nimi mezera. Sáček dejte na plocho do mrazáku a nechte zmrazit. Až budete maso potřebovat, stačí si jen určitý počet porcí ‚odlomit‘, nebo rovnou vyndat, pokud jste byli při tvoření porcí pečliví.

Související

5 nejlepších receptů s mletým masem

5 nejlepších receptů s mletým masem

Ztrácíte se v řeznictví při nákupu masa? Začněte mletým. Pokud dodržíte několik jednoduchých pravidel, budou se všichni...
REKLAMA

Přidat komentář