Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Aby ovoce nezhnědlo

ovocný koláč
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Nakrájené ovoce jako hrušky, jablka nebo avokádo má sklon hnědnout. Co s tím?

 

Aby cestou na koláč nebo do salátu nezhnědlo, můžete ho nakrájené zakapat nebo protáhnout citronovou šťávou. Tu ale pak nejspíš pocítíte v chuti. Podobně vám poslouží také miska se studenou vodou s pár špetkami soli, kam ovoce ponoříte a ponecháte do chvíle, kdy podle receptu přišel jeho čas (sůl v chuti není znát). Je to podobné, jako když nechcete, aby zhnědly brambory, těm ale v žádném případě nedopřávejte v syrovém stavu žádnou kyselou sprchu ani koupel, při vaření by pak nezměkly a chutnaly podivně.

 

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín