Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Aby se krém nesrazil

wafle s vanilkovým krémem
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

V některých receptech, třeba na krémy nebo polévky, je třeba přidat vejce (nebo žloutky) do horké tekutiny.

Aby se vejce nesrazila, nejprve je prošlehejte s trochou tekutiny, do níž je budete zapracovávat, aby se zmírnil teplotní rozdíl. Teprve tuto směs přidejte do hrnce s horkou tekutinou.

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak vybrat kvalitního lososa? Odborníci radí, na co si dát pozor
  • Zdraví a výživa

Jak vybrat kvalitního lososa? Odborníci radí, na co si dát pozor

Je to ryba, která má jemnou (v podstatě univerzální) chuť, je téměř bez kostí a k tomu všemu je opravdu zdravá. Jedná se samozřejmě o lososa, a my se ptáme: jíte jej alespoň dvakrát týdně? Odborníci to doporučují, protože je bohatým zdrojem...
Pesto z kadeřávku: Zelená bomba plná chuti a vitamínů
  • Zajímavosti

Pesto z kadeřávku: Zelená bomba plná chuti a vitamínů

Kadeřávek je zpět a přináší do kuchyně svěží vítr! Tato superpotravina, plná vitamínů a minerálů, si získává své místo na stolech po celém světě. Připravte z něj pesto, které je nejen zdravé a snadné, ale také neuvěřitelně všestranné –...