0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Afrodiziaka na talíři

makronka srdíčko
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Co zařadit do valentýnské večeře, abyste si po ní nešli zdřímnout na kanape?

Mořské plody

Povzbudivý vliv ústřic je všeobecně známý, ale afrodiziakální účinky má i spousta dalších potravin. Například zázvor (a také celer, datle, hořčice, paprika, rozmarýn, šafrán…) stimuluje centrální nervový systém, skořice a chilli pak rozehřívají.

Hříšný dezert

Čokoláda obsahuje aminokyselinu tryptofan, která se v těle přeměňuje na serotonin – látku, jež kromě dobré nálady přináší i sexuální vzrušení. Navíc obsahuje fenyletylamin – což je látka, která se v těle tvoří, právě když jsme zamilovaní.

Bublinky

K valentýnské večeři se skvěle hodí luxusní šampaňské nebo kvalitní šumivé víno. Dopřát si také můžete elegantní červené víno, například merlot, bordeaux nebo španělskou rioju. K dezertu si dejte kávu, neusnete.

Související články

Jídlo jako omamné afrodiziakum
  • Tipy a triky

Jídlo jako omamné afrodiziakum

Svátek svatého Valentýna patří v mnoha zemích po celém světě k oslavám lásky a zamilovanosti. Čtrnáctý únor je ideální příležitostí k přípravě nevšedního gurmánského zážitku, který můžete ještě podpořit speciálními ingrediencemi s...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit