0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Biovaření: jáhly

jáhly
ZDROJ: Flickr.com, Marco Verch Professional Photographer
sdílet:

Drobné žluté kuličky jsou plné železa a navíc přirozeně bezlepkové. Uvařit z nich můžete bramboráky, jahelník nebo třeba polévku.

Jáhly vznikají sloupnutím nestravitelné slupky prosa. Takto upravená obilovina je bezlepková. Je výjimečná svým vysokým obsahem železa, minerálních látek a vitaminů skupiny B. Obsahuje také hodně vlákniny.

Při nákupu vybírejte jáhly co nejčerstvější. Mají totiž tendenci žluknout. Opatrní buďte také při jejich skladování – potřebují chladné a tmavé místo. Před tepelnou úpravou jáhly promyjte a poté vařte v poměru jeden díl jáhel na dva díly vody. Na kaši můžete podíl vody zvýšit. Uvařené jáhly jsou skvělé do knedlíků, bramboráků, zapékané se zeleninou, do lívanců i tradičního jahelníku.

 

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč