Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Biovaření: mořské řasy

mořské řasy s avokádem
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

S řasami se můžete setkat v potravinových doplňcích v lékárnách. Co jimi pro změnu obohatit svůj jídelníček?

Mořské řasy obsahují velké množství minerálních látek a vitaminů. Jsou skvělým zdrojem jódu, vápníku a železa. Obsahují také fluor a jsou dobrým zdrojem bílkovin. Díky jódu ovlivňují zdravé fungování štítné žlázy, ale je třeba je jíst s rozmyslem – naše tělo není na tak velký přísun jódu zvyklý. Z tohoto důvodu je vhodné jíst řasy pravidelně, ale v malém množství. Stačí malý kousek několikrát týdně, například povařený v polévce.

Existuje mnoho druhů mořských řas. Pokud je nejste zvyklí jíst, vyzkoušejte nejprve wakame, kombu a nori. Řasa nori se používá při přípravě suši. Kombu a wakame jsou oblíbené, protože nemají tak výraznou ‚mořskou‘ chuť. Jsou báječné povařené v polévce, namočené do salátů, v pomazánce nebo je můžete přidat do hrnce při vaření luštěnin. Zlepšují jejich stravitelnost. Máme pro vás inspiraci na jídla s řasou wakame.

 

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč