0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Burčák na zdraví

bile hrozny
ZDROJ: Thomas Schaefer/Unsplash
sdílet:

Už jste ochutnali letošní burčák? Pokud ne, máte čas až do konce listopadu, kdy končí burčáková sezona.

Burčák je nápoj z částečně zkvašeného vinného moštu. Pokud budete pít burčák z bílých odrůd vína, je jeho barva kalná žlutozelená, světle žlutá nebo také zlatavá.

Chutnat vám bude určitě burčák z odrůd: 

  • Pálava
  • Chardonnay
  • Rulandské šedé.

Klasický burčák se pak vyrábí většinou z raných odrůd: 

  • Müller Thurgau
  • Veltlínské zelené
  • Ryzlink vlašský


Burčák umí nejen osvěžit a díky obsahu alkoholu rozveselit, ale prospěje i vašemu organismu.

  • Je bohatým zdrojem vitaminů a minerálů, především vitaminu B.
  • Podporuje trávení a činnost srdce.

Kvalitní burčák seženete ve většině vinoték do 30. listopadu.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč