0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Červená cibule je skvělá do salátů

červená cibule
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Červená cibule má právě sezonu a je to opravdová lahůdka.

Cibule s červenou až fialovou slupkou má jemnější chuť než žluté odrůdy. Je skvělá syrová i tepelně upravená. Působí preventivně proti infekcím, posiluje imunitu a chuť k jídlu.

Při nákupu vybírejte suché pevné cibule s hladkou slupkou, vyhýbejte se té, která raší a plesniví. V chladu, suchu a tmě vydrží až dva měsíce.

Červená cibule je díky své jemné chuti a nepalčivosti skvělá v salátech. Chutnat vám bude také v koláči nebo čatní. Ochutnejte marmeládu z červené cibule (recept).

Související články

5 tipů na správné skladování cibule a česneku
  • Tipy a triky

5 tipů na správné skladování cibule a česneku

Než se pustíte do skladování většího množství cibule a česneku, připomeňme si, jak mají tyto suroviny vypadat, když jsou v kondici. Cibule by měla být před uskladněním pevná a suchá, což poznáme podle barvy a pevnosti slupky. Uvnitř by...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit