0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Chuť čokolády nejlépe podpoří dezertní vína a likéry

čokoládové pralinky a růžové víno
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Vábivá čokoláda je mocná čarodějka. Víte, s jakými nápoji ji kombinovat, abyste si ji vychutnali, ať už samotnou, nebo jako součást lahodných dezertů?

Portské i skotská

S čokoládou přirozeně ladí dezertní vína typu sherry, portské, madeira a nejrůznější likéry. Hodí se také brandy a koňak. Ve spojení s nepříliš sladkou čokoládou leckomu vyhovuje i kouřový nádech skotské. Z vín se uplatní těžší aromatická červená a jiskrné sladší muškáty.

Dezerty v čokoládě

A k jakým dezertům vybrané alkoholické nápoje pít? Ochutnejte lehké sněhové pusinky s lískooříškovou náplní. Připravit si můžete také hříšný čokoládový cheesecake, který svádí čokoládou v korpusu, náplni i polevě. Při opravdu zvláštní příležitosti upečte čokoládový dort. Je plný smetanových obláčků, se kterými se vznesete až do čokoládového nebe.

Související články

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
KVÍZ: Kam sahá vaše láska k čokoládě?
  • Kvízy

KVÍZ: Kam sahá vaše láska k čokoládě?

Čokoláda na jazyku přináší radost mnoha lidem. Nemůžeme sice mluvit za všechny, ale na mléčnou, hořkou či bílou čokoládu určitě utáhnete většinu populace. Může mít podobu tabulky – s náplní nebo s ořechy – pralinek či horkého hřejivého...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit