Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Co jíst v červenci

kukuřičné placky s cuketou a sýrem
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

V červenci si dejte křehoučkou zeleninu. Pokud jste na jaře zaseli, nyní můžete sklízet plné koše úrody. 

Křehká zelenina

Elegantní přílohou k masu je čerstvý hrášek nebo svěží zelené fazolky. Na záhoncích se zazelenají také cukety. Jezte je, dokud jsou křehké a mladé. Nebojte se ochutnat ani jejich květy – skvělé jsou smažené v těstíčku podobně jako kosmatice nebo plněné sýrovou směsí. Jako přílohu si dejte pečené mladé cibulky, které stále ještě neztratily nic ze své výrazné chuti. A když se vám nechce vařit, dejte si lehký listový salát. Úžasně vás osvěží také okurky. V kombinaci s podmáslím si z nich můžete připravit jednoduchou studenou polévku. V červenci nezapomeňte ani na ryby. Křehká letní zelenina a voňavé bylinky je skvěle doplní. Ve slupce si k nim opečte také nové brambory.

Připravila Jana Kopřivová
 

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Výzvu Sladké trojky vyhrál Harlekýn v podobě luxusního koláče
  • Tipy redakce

Výzvu Sladké trojky vyhrál Harlekýn v podobě luxusního koláče

Měkký kakaový korpus a spousta nadýchané šlehačky? To je tolik oblíbený dort Harlekýn. A právě ten byl tématem únorové výzvy Sladké trojky. My již známe vítěze a víme, jak se se zadáním popasovali naši čtenáři. Soutěž s finalisty...