Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Co podniknout s červenou čočkou

luštěniny
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Červená čočka má tolik předností, že by měla být vždy v zásobě. Nemusí se namáčet, je uvařená za pár minut a narozdíl od ostatních luštěnin nenadýmá. Navíc obsahuje železo, fosfor, selen, zinek a vitamín B6 a dají se z ní vyčarovat spousty dobrot.

 

Můžete ji využít jako tradiční přílohu, udělat z ní pomazánku nebo zkusit pikantní nebo indickou polévku.  Netradičním pohoštěním pro hosty můžou být čočkové koláčky třeba s tvarohovým dipem. Hrst červené čočky můžete také vhodit do zeleninového vývaru, bude barevnější a sytější.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...