0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Co s ochuceným olejem

olivový olej a levandule
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Pokud máte rádi různé pochoutky naložené v oleji (například sýry nebo zeleninu), nevyhazujte ho. 

Olej získal příchuť toho, co v něm bylo naložené, a bylo by škoda ho nevyužít. Zkuste ho přidat do zálivky na salát nebo jím jednoduše pokapejte vařenou zeleninu nebo maso či rybu. Další možnost je opéct na něm zeleninu, dát ho pod cibulku do omáček nebo do marinády. V uzavřené sklenici vydrží olej v chladničce nejméně týden.

Související články

Olej do poslední kapky
  • Tipy a triky

Olej do poslední kapky

Tohle je tak trochu rada pro spořivé, ale klidně tenhle trik můžeme používat všichni. Určitě známe situaci, kdy už máme skoro prázdnou lahev (třeba od oleje) a ne a ne z ní dostat tu pověstnou poslení kapku.   ...
Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivový olej je právem považován za mimořádně zdravou potravinu a jeho hojnému užívání se přičítá dlouhověkost národů žijících kolem Středozemního moře. Spolu s čerstvou zeleninou je základní surovinou středomořské diety a dokonce se...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit