0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Co s olejem z fritézy

olej
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Odpadní tuky a oleje, které vznikají při smažení ve fritéze, patří do sběrného dvora.

Odpadní tuky a oleje nedělají dobře čističkám odpadních vod, skládkám ani kompostu. Proto je odkládejte do vhodných nádob a odevzdávejte k likvidaci ve sběrných místech nebezpečných odpadů – bývají shodná se sběrnými dvory.

Slabě zamaštěnou pánev vytřete papírem a vyhoďte ho do směsného odpadu.

Vyšlo v časopise Apetit.

Související články

Palmový olej: Proč je tak levný a kontroverzní zároveň?
  • Zajímavosti

Palmový olej: Proč je tak levný a kontroverzní zároveň?

Palmový olej najdeme v polovině zboží, na které narazíme v supermarketu. Nachází se prakticky ve všech typech výrobků – od sladkostí přes instantní nudle, pizzu až po šampóny nebo rtěnky. Je totiž oproti ostatním olejům velmi levný. Jak je...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit