0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Co se zbytkem bílků

vejce bílek
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

Často se nám stává, že nám při vaření zbude několik bílků, se kterými bezprostředně nemáme co udělat. Jsme spořiví a neradi bychom je vyhodili. Co se s nimi dá v takovém případě provést?

 

Zbylé bílky je možné uvařit ve vodní lázni. Ztvrdnou, a dají se následně použít nakrájené třeba do vajíčkové pomazánky nebo jako ozdoba na chlebíčky.

Související články

Jak ušlehat dokonalý sníh z bílků
  • Tipy a triky

Jak ušlehat dokonalý sníh z bílků

Pusinky, laskonky, piškotová bábovka – ty všechny nadlehčuje a zpevňuje bílkový sníh. Než se pustíte do jeho šlehání, potřebujete znát pár základních pravidel, která zajistí, že se nadýchaný zázrak dokonale povede. Prozradíme vám správnou...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby
  • Jak na to

Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby

Vydatná snídaně, rychlá večeře nebo jednoduchý dezert? To je Dutch baby – palačinka z jedné pánve, která udělá parádu na každém stole. Není s ní skoro žádná práce, máte hned hotovo a hodí se na ni čerstvé ovoce s javorovým syrupem, ale i...

Obchod Apetit