0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cukroví s malinovým prachem, kávou nebo vločkovou solí? Blýskněte se letos trochu jiným cukrovím!

Cukroví - soby
ZDROJ: 12634122/Pixabay
sdílet:

Chtěli byste se letos pustit do pečení něčeho netradičního? Naši cukráři odtajnili některá svá tajemství, která tkví v nevšedních chuťových kombinacích. Vyzkoušejte moderní cukroví se solí, marcipánem nebo třeba sušenými švestkami.

Plánujete letos k tradičním druhům cukroví přidat ještě něco nevšedního? Perníčky, linecké cukroví, pracny a vanilkové rohlíčky už spočívají v krabici a vy přemýšlíte, co k nim ještě přidat? Pokud hledáte něco, čím bude vaše nabídka domácího cukroví osobitá, originální a jednoznačně nejlepší, čtěte dál! Zaměřili jsme se na moderní chutě, které naplní vaše chuťové pohárky pravou vánoční atmosférou s nádechem noblesy.

Kávové košíčky pro milovníky kávové chuti

Lahodná kávová náplň v křehkém košíčku je sice na přípravu o něco náročnější, o to větší úspěch s ní však budete slavit. Jemné a chuťově dokonalé sladké sousto podtrhuje lahodná čokoládová poleva a kávové zrnko jako třešnička na dortu.

Citronová vosí hnízda jako odpověď na klasiku

Vosí hnízda nebo včelí úly? Názvosloví, které se tradičně dědí společně s receptem. Ať tak či tak, vyzkoušejte toto tradiční cukroví v novém pojetí. Namísto hnědých kakaových kupiček vsaďte na světlé citronové. Uvidíte, že je každý bude hned chtít ochutnat. Svěží citronová chuť příjemně osvěží.

Citronová kolečka s lyofilizovanými malinami

Svěží sladko-kyselá citrusová chuť s příjemně sladko-kyselými malinami sušenými mrazem pohladí vaše chuťové pohárky. Navíc potěší i nejedno cukrářské oko. Efektní malinový prach příjemně rozzáří vánoční stůl a potěší všechny milovníky sladkého.

Košíčky s karamelovým krémem a vločkovou solí

Že by vás nenapadlo kombinovat čokoládu a sůl? V moderní cukrařině je tato nevšední kombinace velmi oblíbená. Posuďte sami, zda si první příčky v žebříčku popularity drží zaslouženě.

Plněné švestky v čokoládě

Máte rádi kupované ovoce v čokoládě? Tak tyhle švestky vás svou chutí zaručeně dostanou. Macerování v rumu jim dodá jemný rumový nádech a mandle skrytá uvnitř potěší svou křupavostí. To celé obalené v čokoládě a drcených ořechách. Mňam.  

Bezlepkové mandlové hříbky

Základem hříbků jsou čerstvě mleté mandle, ze kterých vytvoříte domácí marcipán. Ten pak z části obarvíte kakaem a tvarujete z něj hříbky. Máte-li rádi nepečené cukroví, tyto kousky by na vašem vánočním stole neměly chybět.

Linecké karty z pohankové mouky

Bezlepková varianta lineckého cukroví z pohankové mouky potěší nejen mlsaly na bezlepkové dietě. Pro celiaky jsou jasnou vánoční volbou, my však garantujeme, že spokojeni budou uplně všichni.

Oříškové pusinky 

Pokud vám z pečení cukroví či vánoček zbyly bílky, použijte je pro přípravu netradičních oříškových pusinek. Jsou skrz na skrz protknuté lískovými ořechy a skvěle se hodí k šálku lahodného espressa nebo horké čokolády.

Nepečené arašídové kuličky

Veganské arašídové kuličky dodají spoustu energie, přitom neobsahují mnoho cukru. O sladkou chuť se postará veganská čokoláda a kokosový sirup. Příjemnou orientální chuť jim dodá kardamom a muškátový oříšek.

Při přípravě vánočního cukroví, ať už pečeného nebo nepečeného, nesmí chybět základní surovina – kakao. Kakao holandského typu značky Figaro skvěle sehraje svou roli v pracnách, kakaových ořeších či půlměsíčcích. Má praktický uzavíratelný obal, takže na svou chvíli může nerušeně čekat i v době po Vánocích, než budete péct například mramorovou bábovku.

 

Kakao Figaro
ZDROJ: Figaro

Související články

5 efektních triků, jak zdobit cukroví
  • Tipy a triky

5 efektních triků, jak zdobit cukroví

Jen upéct, slepit nebo naplnit je chvályhodný počin samo o sobě. Ale pokud chcete svoje cukroví vyšperkovat, nezapomeňte na zdobení. Dekorování kousků cukroví je jako podpis na konci dopisu.   ...
Jak na to: vánoční polevy pro každé cukroví
  • Tipy a triky

Jak na to: vánoční polevy pro každé cukroví

Ta správná poleva udělá z obyčejné buchty slavnostní dort, stejným způsobem umí povýšit také běžné máslové sušenky na luxusní vánoční cukroví. Poradíme vám jak na ni. ...
Autor: Šárka Měřičková

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit