Pusinky, laskonky, piškotová bábovka – ty všechny nadlehčuje a zpevňuje bílkový sníh. Než se pustíte do jeho šlehání, potřebujete znát pár základních pravidel, která zajistí, že se nadýchaný zázrak dokonale povede. Prozradíme vám správnou...
Historie stolování je plná překvapení, elegance i tradic, které přetrvaly až do dnešních dnů. Jak vypadaly první hostiny před tisíci lety? Co jedli a jak stolovali lidé ve starověké Mezopotámii, Číně nebo Evropě? Vydejte se s námi na...
Kokosové chipsy jsou ideální zdravá pochoutka na večerní mlsání, když vás honí mlsná. Ale skvěle se hodí i do jogurtů jako svačina, do domácí granoly, při pečení na ozvláštnění klasických dezertů nebo jen tak na zobání, když jdete na výlet...
Pardubická kavárna Dobrý kafe si prošla radikální proměnou. Z původního útulného cihlového domečku mezi paneláky v Polabinách se přestěhovala na nejlukrativnější adresu ve městě – přímo pod Zelenou bránu. A spolu s novým místem přišla...
Chcete na jaře odlehčit, omezit konzumaci masa a naopak zvýšit obsah bílkovin ve vašem jídelníčku? Odpovědí jsou luštěniny! A pojďme si jednou pro vždy říct, že z nich jde vařit velmi pestře a zajímavě, není třeba se jich bát. Foodblogerka...
Představte si jemné zlatavé nitě, které se při pečení promění v křupavou delikatesu, doslova obepínající sladké i slané náplně. Těsto kataifi, známé také jako kadayif, je skrytým pokladem středomořské a blízkovýchodní kuchyně, který najde...
Jen se na tu krásu podívejte! Také už cítíte závan jara? Pestrobarevné pokrmy vypadají nejen lákavě na talíři, ale obsahují i rozmanité mikroživiny, které tělo po zimě potřebuje. Tento víkend si proto uvařte menu, které hraje všemi barvami ...