Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Do mrazáku: čerstvá strouhanka

strouhanka
ZDROJ: Flickr.com, Jane Charlesworth
sdílet:

Zásoby pro strýčka Příhodu

Až budete připravovat čerstvou strouhanku z bílého chleba, umixujte jí v robotu alespoň dvojnásobnou várku a část zamrazte. Nejlepší je ochucená parmazánem a bylinkami. Skvělá je petrželka a tymián. Skladujte ji ve vzduchotěsné mrazuvzdorné nádobě. Po vyjmutí z mrazáku strouhanka povolí už za dvě hodiny.

Strouhanka z čerstvého bílého chleba má spoustu použití. Můžete ji opražit a posypat s ní těstoviny (na chudém italském venkově dříve nahrazovala parmazán. Vyzkoušejte třeba macaroni s rajčátky.). Udělejte z ní křupavou vrchní vrstvu zapékaných pokrmů, jako jsou těstoviny, ryby, plátky cibule či plněné lilky, cukety a žampiony. A samozřejmě nemůžeme zapomenout na úplnou klasiku: obalované řízky.

 

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín