0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Domácí je nejlepší: zázvorová limonáda

Domácí je nejlepší: zázvorová limonáda
sdílet:

Supersnadný návod na vynikající domácí limonádu

 

Nejlepší je tenhle osvěžující nápoj pořádně vychlazený. Při podávání ho doplňte kousky ovoce, třeba melounu nebo jahod.

INGREDIENCE

  • 100 g zázvoru, oloupaného a nastrouhaného nahrubo
  • 1 biocitron, nasekaný na kousky
  • 100 světlého třtinového cukru
  • 1 litr vychlazené citronové limonády, nebo perlivé či pramenité vody, k podávání

JAK NA TO

1 Zázvor, citron a 300 ml převařené nebo balené vody rozmixujte najemno. Sceďte do mísy nebo džbánu přes jemné síto, přičemž dužinu ještě stlačte, abyst evymačkali co nejvíce tekkutiny. Přidejte cukr a opět promixujte, aby se rozpustil.

2 Slijte do lahve a dejte do chladničky až do doby spotřeby. Před podáváním nařeďte limonádou nebo perlivou vodou.

OCHUTNEJTE TAKÉ

Související články

Zázvor: lidový všelék zatočí s rýmou i cholesterolem
  • Tipy a triky

Zázvor: lidový všelék zatočí s rýmou i cholesterolem

Když před stovkami let dorazily arabské lodě k evropským břehům, přivážely jedno z nejzdravějších koření na světě. Zázvor má na náš organismus doslova blahodárné účinky. Jak prospívá našemu zdraví? A jak ho můžeme využít v kuchyni? ...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit