Supersnadný návod na vynikající domácí limonádu
Nejlepší je tenhle osvěžující nápoj pořádně vychlazený. Při podávání ho doplňte kousky ovoce, třeba melounu nebo jahod.
INGREDIENCE
- 100 g zázvoru, oloupaného a nastrouhaného nahrubo
- 1 biocitron, nasekaný na kousky
- 100 světlého třtinového cukru
- 1 litr vychlazené citronové limonády, nebo perlivé či pramenité vody, k podávání
JAK NA TO
1 Zázvor, citron a 300 ml převařené nebo balené vody rozmixujte najemno. Sceďte do mísy nebo džbánu přes jemné síto, přičemž dužinu ještě stlačte, abyst evymačkali co nejvíce tekkutiny. Přidejte cukr a opět promixujte, aby se rozpustil.
2 Slijte do lahve a dejte do chladničky až do doby spotřeby. Před podáváním nařeďte limonádou nebo perlivou vodou.