Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak připravit dokonalé domácí škvarky

skvarky
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Jsou skvělé s čerstvě upečeným chlebem, v pomazánce i masopustním pečivu. Nejlepší vepřové škvarky jsou ty domácí. Čerstvé a voňavé.

 

2 kg syrového vepřového sádla nakrájejte na jedno- až dvoucentimetrové kostky. Vložte je do hrnce, podlijte 100 ml vody a škvařte dozlatova. Pokud chcete, můžete je nechat zezlátnout víc. Obsah hrnce slijte přes síto, abyste škvarky oddělili od sádla. Sádlo nechte vychladnout v misce. Škvarky důkladně vymačkejte, aby v nich nezůstalo moc sádla. Pak je osolte a nechte vychladnout.

Voňavé škvarky můžete přidat do škvarkových placek, škvarkového závinu nebo si z čerstvých hub a škvarků připravit staročeského kubu. Báječná je také škvarková pomazánka k čerstvě upečenému chlebu.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč