0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Domácí sušenky pro mlsné jazýčky

Domácí sušenky pro mlsné jazýčky
sdílet:

Domácí sušenky jsou tématem nejen pro všechny maminky, které chtějí svým dětem přibalit do školy nebo na výlet něco sladkého. Pusťte se s námi do výroby domácích sušenek a vyberte si z našich receptů ty, které vás nejvíce lákají. Druhů a chutí je nespočet. Sušenky pak stačí vložit do vzduchotěsné nádoby a vychutnat si je můžete kdykoli, když vás přepadne chuť na sladké. Připravili jsme si pro vás spoustu zajímavých tipů, ze kterých si určitě vyberete svého sušenkového favorita.

Není to však pouze o mlsání, do domácích sušenek totiž můžete rafinovaně schovat i spoustu vitamínů a zdraví prospěšných látek, jako například vlákninu bohatě obsaženou v ovesných vločkách. Nebojte se experimentovat, stačí jen dodržet pár základních tipů, jak na domácí sušenky a začít můžete třeba základním sušenkovým těstem.

Sušenky jako zdravá snídaně nebo svačinka

Sušenky jsou ideálním pomocníkem, když nás přepadne hlad nebo chuť na sladké. A pokud na vás padá podzimní únava, zkuste si k odpolední kávě připravit domácí oříškové sušenky a dodejte svému tělu energii v podobě křupavého potěšení plného vlákniny a vitamínů. Nemáte-li ráno času nazbyt, připravte si dopředu snídaňové sušenky a v ranním shonu budete mít zdravou snídani připravenou na několik dní dopředu. Velkou výhodou sušenek je jejich snadné uchovávání.

V čistých a vzduchotěsných nádobách vydrží až několik týdnů. Z naší zkušenosti ale víme, že spíše nevydrží, jelikož jsou tak dobré, že častokrát mizí přímo z plechu. Na snídani nebo na svačinu do krabičky vyzkoušejte ovesné sušenky s ovocem a ořechy, a vychutnejte si tuto kombinaci sladké a zároveň zdravé svačinky. V období čím dál chladnějších dnů se zaručeně zahřejete šálkem horkého čaje, a když si k němu připravíte domácí zázvorové sušenky, podzim zůstane pěkně za okny a vy se můžete těšit z chuti a vůně této lahodné hřejivé dobroty.

Mezi naše oblíbené recepty, o které bychom se s vámi rádi podělili, nesporně patří i sušenky, kde hlavní roli vedle másla hraje překvapivě mrkev. Pusťte se do přípravy chutných karotkových sušenek a mlsejte zdravě. S domácími sušenkami si každá hospodyňka může vyhrát dle chuti svých strávníků. Zkuste třeba ubrat klasického másla a spojit jej půl na půl s arašídovým máslem. Výsledkem budou lahodné sušenky z arašídového másla, jejichž oříškovou vůni a chuť si zamilujete.

Hříšné sušenky jako sladké potěšení

Připravte si domácí sušenky tak, jak si je přejete dostat i v té nejlepší kavárně k šálku kávy nebo čaje. Přidat můžete ořechy, čokoládu, kandované ovoce, zkrátka fantazii se meze nekladou. Myslet musíte jen na ideální poměr, aby sušenky držely pohromadě a byly krásně křupavé. Mezi naše nejoblíbenější hříšné sušenky (hříšné proto, že při jejich ochutnání si doslova rozmazlíte chuťové pohárky) patří popraskané čokoládové sušenky.

Při jejich výrobě doporučujeme zejména dodržet důležitý čas těsta v lednici, který je v tomto receptu zásadní, aby byl výsledek křupavý a sušenky se neslily dohromady. Dalším typem sušenek, které nebezpečně rychle mizí, jsou zázvorové sušenky s kandovaným zázvorem obalené v cukru, který dotváří jejich řízně sladkou chuť. Chcete-li vyzkoušet něco netradičního, dejte se do přípravy sušenek, kde hlavní roli hraje neobyčejná kombinace citronu a rozmarýnu.   

Věděli jste, že sušenky mohou být i slané? Připravte si zdravé slané mlsání inspirované Itálií v podobě sušenek s olivami a sušenými rajčaty. Nebo přidejte k základním surovinám trochu strouhaného parmazánu a vyzkoušejte náš recept na parmazánové sušenky. Jejich příprava vám zabere jen pár minut a výsledkem budete ohromeni.    

Související články

Jak na domácí sušenky
  • Tipy a triky

Jak na domácí sušenky

Příprava domácích sušenek není až taková věda, jak by se mohlo zdát. Navíc má jednu nepřekonatelnou výhodu – vždy máte dokonalý přehled o tom, jaké suroviny používáte. Ztužené tuky, barviva či jiné přídavné látky, ani obrovské množství...
Dokonalé domácí sušenky
  • Zajímavosti

Dokonalé domácí sušenky

Těsto na sušenky by mělo být spíš máslovité a lepivé než suché. To ovšem může působit potíže při práci s ním. Proto nejspíš oceníte následující rady: Těsto dejte před zpracováním na půl hodiny do lednice, aby méně lepilo. Zkuste těsto...
Upečte si domácí sušenky
  • Zajímavosti

Upečte si domácí sušenky

Redaktorka Katka Švejdová pro vás z jednoho základního těsta upekla rovnou sedm různých druhů sušenek. A navíc za vás vyřešila nejčastější ‚sušenkové‘ problémy. Od teď už nemusíte tápat, co znamená změklé máslo, nebo proč se vám sušenky...

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit