Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Domácí vanilkový extrakt

extrakt
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

Vyrobte si domácí vanilkový extrakt! Ve správných podmínkách ho můžete skladovat velmi dlouho, a budete ho tak mít po ruce, kdykoliv bude potřeba.

Potřebovat budete dva vanilkové lusky, 100 ml kvalitní vodky a uzavíratelnou nádobu (lahvičku). Lusky po celé délce nařízněte, zalijte vodkou, uzavřete nádobu a uložte na chladné a tmavé místo. V prvním týdnu je potřeba směs denně protřepat, pak přibližně dvakrát týdně. Ideální doba odležení před prvním použitím jsou dva měsíce.

A na co se vám bude extrakt hodit? Například na cheesecake s bílou čokoládou nebo malinovou bábovku.

Skryt pre seznam

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín