V prvních letních dnech se osvěžte koktejlem podle receptu barmana Jakuba Dvořáka.
Víkendové odpoledne ve stínu pod třešní se sklenicí The June Harvest – skvělá představa! Míchaný nápoj, jehož základ tvoří třtinový rum, grand marnier a třešňový likér, je nápadem Jakuba Dvořáka, barmana pražského podniku La Casa de la Havana.
O svém koktejlu, který se v překladu jmenuje Červnová sklizeň, říká: „Drink by měl evokovat český venkov a rozhodl jsem se jej servírovat v ‚oplocené‘ zavařovací sklenici, ve stylu víkendových chatiček s barevnými ploty. Třešně mají příznivý vliv na játra a pro mě vždy evokují léto.“ A dodává, že v koktejlu samozřejmě nemohl chybět meloun, který dotváří ten správný letní pocit.
Inspirujte se a pusťte se do červnového šejkování podle receptu šikovného barmana. Koktejl můžete ochutnat také v pražském baru La Casa de la Havana. Možná vám ho připraví sám autor receptu Jakub Dvořák.
Koktejl The June Harvest
Ingredience:
- 4 cl Havana Club 7 years
- 1,5 cl grand marnier
- 1,5 cl třešňového likéru
- 1/2 limety
- melounový likér
- ledová tříšť
Příprava nápoje:
Sklenici, ve které budete nápoj podávat, zastříkněte melounovým likérem a vsypte ledovou tříšť. Ostatní přísady vyšejkrujte v klasickém šejkru a přelijte do sklenice na tříšť. Koktejl zastříkněte melounovým likérem. Sklenici můžete ozdobit pomerančovou kůrou a třešní.
Něco navíc
Autor receptu nápoj podává v zavařovací sklenici, vystačíte si však i s klasickou širší whiskovkou.