0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Drink na červen: The June Harvest

The June Harvest koktejl
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

V prvních letních dnech se osvěžte koktejlem podle receptu barmana Jakuba Dvořáka.

Víkendové odpoledne ve stínu pod třešní se sklenicí The June Harvest – skvělá představa! Míchaný nápoj, jehož základ tvoří třtinový rum, grand marnier a třešňový likér, je nápadem Jakuba Dvořáka, barmana pražského podniku La Casa de la Havana.

O svém koktejlu, který se v překladu jmenuje Červnová sklizeň, říká: „Drink by měl evokovat český venkov a rozhodl jsem se jej servírovat v ‚oplocené‘ zavařovací sklenici, ve stylu víkendových chatiček s barevnými ploty. Třešně mají příznivý vliv na játra a pro mě vždy evokují léto.“ A dodává, že v koktejlu samozřejmě nemohl chybět meloun, který dotváří ten správný letní pocit.

Inspirujte se a pusťte se do červnového šejkování podle receptu šikovného barmana. Koktejl můžete ochutnat také v pražském baru La Casa de la Havana. Možná vám ho připraví sám autor receptu Jakub Dvořák.

Koktejl The June Harvest

Ingredience:

  • 4 cl Havana Club 7 years
  • 1,5 cl grand marnier
  • 1,5 cl třešňového likéru
  • 1/2 limety
  • melounový likér
  • ledová tříšť

Příprava nápoje:
Sklenici, ve které budete nápoj podávat, zastříkněte melounovým likérem a vsypte ledovou tříšť. Ostatní přísady vyšejkrujte v klasickém šejkru a přelijte do sklenice na tříšť. Koktejl zastříkněte melounovým likérem. Sklenici můžete ozdobit pomerančovou kůrou a třešní.

Něco navíc
Autor receptu nápoj podává v zavařovací sklenici, vystačíte si však i s klasickou širší whiskovkou.

Související články

Namíchejte si koktejl
  • Zajímavosti

Namíchejte si koktejl

Co: Kurz vaření Kdy: 31. 7. 2010, 11–16 hodinKde: Divoká vařečka, Brno Za kolik: 2100 KčInfo: www.divoka-varecka.cz ...
AD
3 tipy na domácí (nejen) alkoholické drinky
  • Tipy a triky

3 tipy na domácí (nejen) alkoholické drinky

Plánujete večírek pro přátele nebo si chcete zpestřit společný večer s partnerem? Vsaďte na domácí drinky! Máme pro vás recepty na dva alkoholické a jeden nealkoholický nápoj, které zaručeně rozproudí domácí atmosféru. Které to jsou? ...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit