Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Drink na květen: Cherry Blossom

koktejl
ZDROJ: PXhere.com
sdílet:

Nestihli jste líbání pod rozkvetlou třešní? Stejnou romantiku slibuje májový koktejl podle barmana Milana Zaleše.

V květnu si přivoňte ke sklenici Cherry Blossom. Míchaný nápoj, jehož základ tvoří gin, třešňový čaj a cherry brandy, vymyslel Milan Zaleš, vítěz 3. absolventského kurzu Bar Academy a barman pražského Bugsy’s Baru. K jeho receptuře říká:

„Koktejl jsem postavil na výborném ginu Beefeater 24, který obsahuje prvky anglického čaje Earl Grey. Přidal jsem ledový třešňový čaj a cherry brandy. Abych podpořil aroma a texturu drinku, zvolil jsem ještě mandlový sirup, který si dobře rozumí s třešní a dodává drinku jemné marcipánové aroma. Pro doplnění je tu trochu limetkové šťávy a bílek kvůli pěně.“

Barman se nechal po nekonečně dlouhé zimě inspirovat rychle se probouzející přírodou, a protože koktejl svou sytě růžovou barvou připomíná třešňové květy, nazval ho Cherry Blossom.

Teď už je to jen na vás. Vytáhněte šejkr a pusťte se do májového míchání podle receptu barmana Milana Zaleše. Koktejl můžete ochutnat také v pražském Bugsy’s Baru, kde vám ho při troše štěstí připraví sám autor receptu.

Koktejl Cherry Blossom

Ingredience:

  • 4 cl Beefeateru 24
  • 3 cl čaje Teekanne Sweet Cherry (vylouhovat jeden sáček po dobu 5 minut v 0,2 dl horké vody, do drinku přidávejte vychlazený!)
  • 1 cl mandlového sirupu
  • 2 cl čerstvé limetové šťávy
  • 2 cl cherry brandy De Kuyper
  • 2 cl čerstvého bílku

Příprava nápoje:
Všechny přísady promíchejte v boston šejkru. Servírujte bez brčka do skleničky přes double strainer. Ozdobte dvěma nakládanými třešněmi na napichovátko z bambusu. Přidejte sekané mandle, snítku rozmarýnu a dozdobte šťávou z třešní.

 
Skryt pre seznam

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín