0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Drink na květen: Cherry Blossom

koktejl
ZDROJ: PXhere.com
sdílet:

Nestihli jste líbání pod rozkvetlou třešní? Stejnou romantiku slibuje májový koktejl podle barmana Milana Zaleše.

V květnu si přivoňte ke sklenici Cherry Blossom. Míchaný nápoj, jehož základ tvoří gin, třešňový čaj a cherry brandy, vymyslel Milan Zaleš, vítěz 3. absolventského kurzu Bar Academy a barman pražského Bugsy’s Baru. K jeho receptuře říká: „Koktejl jsem postavil na výborném ginu Beefeater 24, který obsahuje prvky anglického čaje Earl Grey. Přidal jsem ledový třešňový čaj a cherry brandy. Abych podpořil aroma a texturu drinku, zvolil jsem ještě mandlový sirup, který si dobře rozumí s třešní a dodává drinku jemné marcipánové aroma. Pro doplnění je tu trochu limetkové šťávy a bílek kvůli pěně.“ Barman se nechal po nekonečně dlouhé zimě inspirovat rychle se probouzející přírodou, a protože koktejl svou sytě růžovou barvou připomíná třešňové květy, nazval ho Cherry Blossom.

Teď už je to jen na vás. Vytáhněte šejkr a pusťte se do májového míchání podle receptu barmana Milana Zaleše. Koktejl můžete ochutnat také v pražském Bugsy’s Baru, kde vám ho při troše štěstí připraví sám autor receptu.

Koktejl Cherry Blossom

Ingredience:

  • 4 cl Beefeateru 24
  • 3 cl čaje Teekanne Sweet Cherry (vylouhovat jeden sáček po dobu 5 minut v 0,2 dl horké vody, do drinku přidávejte vychlazený!)
  • 1 cl mandlového sirupu
  • 2 cl čerstvé limetové šťávy
  • 2 cl cherry brandy De Kuyper
  • 2 cl čerstvého bílku

Příprava nápoje:
Všechny přísady promíchejte v boston šejkru. Servírujte bez brčka do skleničky přes double strainer. Ozdobte dvěma nakládanými třešněmi na napichovátko z bambusu. Přidejte sekané mandle, snítku rozmarýnu a dozdobte šťávou z třešní.

 

Související články

Nejlepší koktejly z vodky. Na zdraví!
  • Zajímavosti

Nejlepší koktejly z vodky. Na zdraví!

Všechny drinky byly založeny na základní přísadě – Pražské vodce – a soutěžilo se ve dvou kategoriích: Classic (tradiční mixování drinků) a Flair (porota hodnotila technickou zdatnost a zručnost barmanů, správnou teplotu nápojů a hlavně...
5x koktejl na večírek
  • Tipy a triky

5x koktejl na večírek

Některé naše koktejly se hodí jako aperitiv před jídlem nebo jako digestiv po něm, a to se vám hlavně na silvestra bude hodit. Navíc všechny zaručeně zlepšují náladu – září všemi barvami jako drahokamy a skvěle chutnají. Na zdraví a šťastný...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit