Jak na to: cibule

sdílet:
Cibule dodá chuť neuvěřitelnému množství jídel. Neprolévejte při její přípravě zbytečné slzy. Víme, jak zkrotit její štiplavou vůni.

LOUPÁNÍ Aby vám neslzely oči, dejte nůž pryč od kořínků a loupání začněte podélným řezem, jímž nakrojíte vnější slupky od vršku cibule. Pak slupky stáhněte směrem ke kořínkům. Ty odkrojte až na konec. Na cibuli se vždy vyzbrojte pořádně ostrým nožem!

ZBYTKY Když vám kus cibule zbude, zabalte ho do plastové fólie a uložte ve vzduchotěsné nádobě do ledničky. Vydrží pár dnů, nevyčpí a nic od ní nenačichne.

OČISTA Chcete zbavit ruce cibulové vůně? Smíchejte trochu olivového oleje, soli a pár kapek citronové šťávy. Směsí si potřete ruce a potom je opláchněte.

 

 

Připravila Stanislava Moravcová ml.

 

 

Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit