0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak na domácí sušenky

Jak na domácí sušenky
sdílet:

Příprava domácích sušenek není až taková věda, jak by se mohlo zdát. Navíc má jednu nepřekonatelnou výhodu – vždy máte dokonalý přehled o tom, jaké suroviny používáte. Ztužené tuky, barviva či jiné přídavné látky, ani obrovské množství cukru vám tak nemusí dělat vrásky.

Těsto na sušenky by mělo být spíš máslovité a lepivé než suché a drobivé. Je ovšem jasné, že to může působit potíže při práci s ním. Proto při domácím pečení sušenek nejspíš oceníte následující praktické rady.

Jak si usnadnit práci se sušenkovým těstem

  1. Těsto dejte před zpracováním na půl hodiny do lednice, aby méně lepilo.
  2. Zkuste těsto rozvalovat mezi dvěma archy pečicího papíru – nebude se lepit ani nebude obalené moukou.
  3. Rozválené těsto dejte na pět minut do mrazáku, aby se vám lépe vykrajovalo.
  4. Vykrájené tvary přenášejte plochým nožem nebo kovovou špachtlí na plech.
  5. Sušenkové těsto můžete zabalit do potravinářské fólie a zamrazit až na tři měsíce. Rozmrazte v chladničce a použijte jako obvykle.
     

Jak na sušenky bez rozvalování těsta a vykrajování

Pokud neradi těsto rozvalujete nebo k tomu doma nemáte potřebnou výbavu, můžete z něj vyválet rovnoměrný váleček, ten zabalit do potravinářské fólie, uložit na 30 minut do mrazáku. Ztuhlý váleček pak vybalte, nakrájejte na stejně silné plátky, ty rozložte na plech vyložený pečicím papírem a upečte.

Vyvalování těsta a vykrajování sušenek vás příliš nebaví? Nevadí! I vy si můžete dopřát domácí sušenky. K přípravě sušenek s mléčnou čokoládou vám bude stačit lžíce (nejlepší je ta na zmrzlinu). Pokud hledáte nejjednodušší recept, pak vsaďte na naše oblíbené ovesné sušenky.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč