Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak na to: houbové máslo

Jak na to: houbové máslo
sdílet:

Vyzkoušejte elegantní způsob, jak zakonzervovat poslední letošní úlovky. Houbové máslo vám léto pokaždé připomene!

Snadné houbové máslo

Na kostce másla poduste 1 nasekanou cibuli, 1 drcený stroužek česneku, cca 250 g najemno pokrájených lesních hub a pořádnou hrst předem namočených a slitých sušených hub. Osolte a opepřete.

  • Přidat můžete libovolné bylinky a citronovou šťávu.
  • Nechte v lednici zatuhnout; podávejte k toustům.


Jak houbové máslo skladovat

Houbové máslo můžete nechat ztuhnout i v mrazáku a podávat je přímo z něj.

  • Zmrazit ho lze na necelé 2 měsíce: zabalte je do potravinářské fólie či pečicího papíru a nezapomeňte je popsat datem uložení.
Skryt pre seznam

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín