0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak na to: houbové máslo

Jak na to: houbové máslo
sdílet:

Elegantní způsob, jak zakonzervovat poslední letošní úlovky.

Snadné houbové máslo

Na kostce másla poduste 1 nasekanou cibuli, 1 drcený stroužek česneku, cca 250 g najemno pokrájených lesních hub a pořádnou hrst předem namočených a slitých sušených hub. Osolte a opepřete. Přidat můžete libovolné bylinky a citronovou šťávu. Nechte v lednici zatuhnout; podávejte k toustům.

Jak skladovat

Houbové máslo můžete nechat ztuhnout i v mrazáku a podávat je přímo z něj. Zmrazit ho lze na necelé 2 měsíce: zabalte je do potravinářské fólie či pečicího papíru a nezapomeňte je popsat datem uložení.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín