Jak na hovězí steaky

sdílet:
Nejměkčí je steak z pravé svíčkové, z tzv. falešné bude tužší; šťavnatý a lahodný je ale i steak...
Původ: Nejměkčí je steak z pravé svíčkové, z tzv. falešné bude tužší; šťavnatý a lahodný je ale i steak z dobře odleželé (zvláštní znamení: hnědočervená barva) roštěné z mladého kusu.

Tloušťka: Ideální je 2,5 cm. Tenčí steaky se rády připalují.

Chuť: Skvělé je biomaso; pro chuť je ale nejdůležitější, aby bylo maso správně odleželé (to platí i pro vepřové).
Teplota: Gril nebo pánev by měly být hodně rozpálené, než na ně steak položíte.

Zkouška propečenosti: Proveďte ji pomocí prstu – pokud je pod tlakem maso měkké, je steak krvavý. Setkáte-li se s mírným odporem, máte steak středně propečený – a maso na dotyk pevné věstí steak dobře propečený.

Tip: Až steak vyjmete z pánve, pár minut ho nechte odpočívat, bude ještě šťavnatější.
 
Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit