Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

JAK NA TO: jehněčí maso

JAK NA TO: jehněčí maso
sdílet:
Jak jehněčí maso nejlépe upravit, aby byl výsledek na talíři na jedničku, nám poradil Oldřich Straka z firmy OCG, která vám přiveze až do domu to nejlepší jehněčí maso.

Co dělat, aby jehněčí nebylo tzv. cítit?

Před tepelnou úpravou je potřeba odstranit přebytečný tuk, který má specifickou – a pro někoho nelibou – chuť i vůni a po vychladnutí také nepříliš lákavou konzistenci. Výraznější vůni a chuť může mít i chladnoucí jehněčí, a tak ho podávejte na nahřátých talířích.

Pečená jehněčí kýta s bramborami

Pečená jehněčí kýta s bramborami

Více

Jaká tepelná úprava sluší konkrétním částem?

Kýtu můžete péct s kostí (lépe drží tvar) nebo ji můžete vykostit a nadít. Kolínka na pečení zvolte raději zadní – jsou masitější a šťavnatější. Krk na roládu podélně nařízněte až ke kosti v místě, kde je nejslabší vrstva masa. Pak maso dokola postupně odřezávejte od páteře, až vznikne obdélníkový plát. Můžete ho na silnějších místech zploštit paličkou na maso. Po celé délce se táhne silná bílá šlacha, kterou nevyřezávejte – mohli byste proříznout maso a roláda by pak nešla zavinout. Kotletky se prodávají rozporcované nebo v celku, někdy ale bez efektních žeberních kostí.

Pečení jehněčí kolínko se špenátem a noky

Pečení jehněčí kolínko se špenátem a noky

Více

Jak postupovat při nákupu na www.masodomu.cz?

Stačí si maso objednat a my vám ho doručíme v požadovaný den a čas na zvolenou adresu. Platí se hotově při předání objednávky.

Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit