Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

JAK NA TO: parmazánové placičky

JAK NA TO: parmazánové placičky
sdílet:

Někdo jim poeticky říká sýrová krajka – tenounké křupavé placičky z parmazánu jsou ozdobou předkrmů, salátů i hlavních chodů.

Zahřejte nepřilnavou pánev a nasypte na ni 2 lžíce sýra grana padano (či jiného měkčího sýra parmazánového typu) tak, abyste vytvořili jednu jednolitou placičku. Jakmile se sýr roztaví, sejměte pánev ze sporáku.

Opatrně sýrovou placičku obraťte a zahřívejte ještě dalších 30 sekund. Sejměte a nechte vychladnout na pečicím papíru. Stejným způsobem připravte další placičky podle potřeby.

parmazán

Více nápadů na sýrové dobroty najdete v nové kuchařce Edice Apetit Sýry. Koupíte ji třeba Apetit Shopu.

kuchařka sýry

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín