Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak na to: šalvějové máslo

Jak na to: šalvějové máslo
sdílet:

Hebké a voňavé lístky šalvěje umějí dodat jídlu jedinečný šmrnc. Sluší rybám, drůbeži, tučným masům, paštikám i těstovinám.

Připravte si s námi šalvějové máslo, kterým hravě dochutíte opečenou zeleninu, steaky i rýži.

Příprava

Základem je kvalitní máslo s poctivou smetanovou chutí. Na pánvi rozehřejte 2 lžičky slunečnicového nebo olivového oleje a 2 lžičky másla. V tuku osmahněte 5 lžiček nadrobno nasekaných čerstvých šalvějových lístků. Po orestování je rozložte na pečicí papír a nechte oschnout.

Pak lístky rozmixujte společně s prolisovaným stroužkem česneku, mořskou solí a 100 g změklého másla. Skladujte v lednici. Chlazené vydrží až dva týdny. Zabalené ve fólii ho můžete skladovat také v mrazáku.

Jak použít

Před podáváním nechte šalvějové máslo trochu povolit, aby se chutě více rozvinuly. Výborné je v kombinaci s cuketami nebo dýní, hodí se také ke grilovanému nebo pečenému masu. Přidat ho můžete i do těstovin či pokrmů s rýží.

 

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč