Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak na to: šťavnatý losos

Jak na to: šťavnatý losos
sdílet:

Jak upéct lososa, aby zůstal krásně šťavnatý? Poradil nám šéfkuchař Gwendal le Ruyet, který vyrostl v Bretani.

Rybu pečte podloženou zeleninou, kůží nahoru. Kůže rybu ochrání před vysušením shora, zelenina zase zespodu.

Nepečte lososa jen tak samotného na pekáči. Zabalte ho se zeleninou do pečicího papíru či alobalu, kraje pečlivě utáhněte či zavažte. Maso zůstane šťavnaté, protože pára a šťáva zůstanou uvnitř. Navíc se v balíčku krásně propojí chutě a vůně. Tento fígl funguje i u dalších druhů ryb. Vyzkoušejte třeba sladkovodního candáta či kapra.

Lososa kupujte raději čerstvého, ne mraženého. Nejlépe celého či alespoň s kůží.

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Vaření ve velkém: jak na efektivní meal prep
  • Zajímavosti

Vaření ve velkém: jak na efektivní meal prep

Meal prep vám dokáže ušetřit spoustu času, energie i peněz. Příprava jídel dopředu se vyplatí, vždy můžete mít v lednici připravené vyvážené jídlo. To je ideální pro rušné dny, kdy nemáte tolik času, či pokud potřebujete jídlo do práce nebo...