Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak na to: šťavnatý losos

Jak na to: šťavnatý losos
sdílet:

Jak upéct lososa, aby zůstal krásně šťavnatý? Poradil nám šéfkuchař Gwendal le Ruyet, který vyrostl v Bretani.

Rybu pečte podloženou zeleninou, kůží nahoru. Kůže rybu ochrání před vysušením shora, zelenina zase zespodu.

Nepečte lososa jen tak samotného na pekáči. Zabalte ho se zeleninou do pečicího papíru či alobalu, kraje pečlivě utáhněte či zavažte. Maso zůstane šťavnaté, protože pára a šťáva zůstanou uvnitř. Navíc se v balíčku krásně propojí chutě a vůně. Tento fígl funguje i u dalších druhů ryb. Vyzkoušejte třeba sladkovodního candáta či kapra.

Lososa kupujte raději čerstvého, ne mraženého. Nejlépe celého či alespoň s kůží.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč