Jak na to: šťavnatý losos

Jak na to: šťavnatý losos
sdílet:
Jak upéct lososa, aby zůstal krásně šťavnatý? Poradil nám šéfkuchař Gwendal le Ruyet, který vyrostl v Bretani.

Rybu pečte podloženou zeleninou, kůží nahoru. Kůže rybu ochrání před vysušením shora, zelenina zase zespodu.

Nepečte lososa jen tak samotného na pekáči. Zabalte ho se zeleninou do pečicího papíru či alobalu, kraje pečlivě utáhněte či zavažte. Maso zůstane šťavnaté, protože pára a šťáva zůstanou uvnitř. Navíc se v balíčku krásně propojí chutě a vůně. Tento fígl funguje i u dalších druhů ryb. Vyzkoušejte třeba sladkovodního candáta či kapra.

Lososa kupujte raději čerstvého, ne mraženého. Nejlépe celého či alespoň s kůží.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit