Zmrzlinové sendviče jsou efektní jako pohoštění na letní party, a to nejen dětskou. Jejich příprava je velmi jednoduchá, jen ji nenechávejte na poslední chvíli.
- Zmrzlina
Na plech (nebo plastový tác vhodný do mrazáku) vyložený pečicím papírem si připravte porce zmrzliny. I s plechem je co nejrychleji uložte do mrazáku. Podobně si můžete před party dopředu připravit i kopečky zmrzliny, které později použijete do pohárů.
- Ideální porce
Zmrzlinu porcujte podle velikosti sušenek. Ideální jsou přitom plošší útvary, které snadno utvoříte špachtlí na zmrzlinu, scooperem (porcovačem na zmrzlinu, kterým se obvykle dělají kopečky) nebo také obyčejnou lžící.
- Sendviče
Těsně před tím, než přijde jejich chvíle, zkompletujte porce zmrzliny z mrazáku se sušenkami a urychleně podávejte. Báječné sušenky, skoro jako domácí, prodává například Marks & Spencer. Domácí sušenky pro ještě větší výsledný efekt si můžete napéct i několik dnů dopředu. Uchovávejte je ve vzduchotěsné nádobě.