Karamel umí díky své zlatavé barvě překrásně ozdobit zmrzlinový pohár, cukroví i dorty. Taky se ale umí dokonale přilepit k hrnci. Poradíme vám, jak ho z něj snadno odstraníte.
...
Víte, jak poznat opravdu kvalitní kuřecí maso? Jaký je rozdíl mezi chlazeným a mraženým a proč záleží na způsobu chovu i krmení? Pokud chcete na talíři jen to nejlepší, je dobré vědět, na co se při nákupu zaměřit a jak s kuřetem správně...
Někdy stačí jediná lžička a ocitnete se na sluncem zalité pláži, kde voní kokos a tropické ovoce. Mango, limetky, mandarinky, banány i mučenka mají tu magickou schopnost přenést vás do exotických destinací – a to bez letenky! A co teprve,...
Jemné maso, delikátní chuť a nekonečné možnosti úpravy – pstruh patří mezi nejoblíbenější ryby v české kuchyni. A není divu: na másle s křupavou kůrčičkou, v krémových těstovinách nebo v asijském stylu? Možností je nespočet! Připravili jsme...
Historie stolování je plná překvapení, elegance i tradic, které přetrvaly až do dnešních dnů. Jak vypadaly první hostiny před tisíci lety? Co jedli a jak stolovali lidé ve starověké Mezopotámii, Číně nebo Evropě? Vydejte se s námi na...
Kokosové chipsy jsou ideální zdravá pochoutka na večerní mlsání, když vás honí mlsná. Ale skvěle se hodí i do jogurtů jako svačina, do domácí granoly, při pečení na ozvláštnění klasických dezertů nebo jen tak na zobání, když jdete na výlet...
Pardubická kavárna Dobrý kafe si prošla radikální proměnou. Z původního útulného cihlového domečku mezi paneláky v Polabinách se přestěhovala na nejlukrativnější adresu ve městě – přímo pod Zelenou bránu. A spolu s novým místem přišla...