Karamel umí díky své zlatavé barvě překrásně ozdobit zmrzlinový pohár, cukroví i dorty. Taky se ale umí dokonale přilepit k hrnci. Poradíme vám, jak ho z něj snadno odstraníte.
...
Někdo to rád horké! Začíná období teplých nápojů, které zahřejí zkřehlé ruce a pohladí po duši. A vězte, že řeč rozhodně není jen o kávě a čaji, ač ty patří k nejoblíbenějším nápojům po celém světě. Není třeba se držet při zemi, horkou...
Svátek svatého Havla je časem oslav a posvícení, ale i výborných pokrmů, které připomínají bohaté tradice našich předků. Proč je právě Havel tak úzce spjatý s husou, zelnými dobrotami a hnětýnkami? Zjistěte, jak se tento svátek slavil...
Seriál Emily in Paris nás okouzlil nejen pařížskou romantikou a módou, ale také lahodnými pokrmy, které se jím mihnou – křehké croissanty, francouzské šampaňské a delikátní večeře v bistrech. Co si takhle vytvořit francouzskou atmosféru i...
Houbová sezóna je v plném proudu, sociální sítě přetékají košíky naditými po okraj praváky a tipy na ty největší houbové laskominy. Houbaření je skutečně český národní fenomén a dny v lese tráví sběrem hub mnozí. Ale někteří šli ještě dál a...
O tom, že je houbaření českým národním sportem, není pochyb. Jsme dobří nejen v jejich sběru, ale také dokážeme houby zpracovat do nejrůznějších receptů. I v jiných zemích se však připravují houbová jídla, která v Česku nejsou příliš známá....
Pokud milujete houby a jemné krémové omáčky, pak je smetanová houbová omáčka přesně to, co vás nadchne. Její plná, sametová chuť dokonale ladí například s těstovinami, brambory nebo knedlíky. Připravit ji zvládnete snadno a rychle. A...