Nová registrace Zapomenuté heslo
18. 7. 2014
krájení kuřecího masa
Pixabay.com

Dobrý nůž rovná se ostrý nůž. Nabízíme vám tři možnosti, jak ho nabrousit.

 

Ocílka
Před každým použitím dopřejte noži několik tahů po ocílce: přiložte jej k její horní části hned za rukojetí a držte ho v úhlu 20 °. Plynulým pohybem táhněte nůž směrem dolů a k sobě, až přes špičku. Opačnou stranu nože nabrousíte přiložením k druhé straně ocílky.

Brusný kámen
Každý čtvrt- až půlrok si nůž zaslouží přebroušení na brusném kameni. Ten je nutné předem navlhčit vodou nebo olejem. Nůž držte v úhlu 15–20 ° a celou délkou ostří přejeďte přes kámen směrem k sobě. Otočte nůž a opakujte v opačném směru.

Brousek
Pokud si chcete broušení nožů maximálně usnadnit, kupte si kvalitní brousek. Uvnitř jsou ocelová otočná kolečka už nastavená ve správném úhlu, takže stačí vložit nůž a několikrát s ním přejet směrem k sobě a zpátky.

    • Ochlazovač vzduchu ETA Frost 2568 90000
    • 1759 Kč 2199 Kč
    • -20 %
    • Koupit
    • Zmrzlinovač Ariete Party Time Ice Cream ART 643
    • 1199 Kč 1599 Kč
    • -25 %
    • Koupit
    • Mobilní klimatizace ETA Freezy 1578 90000
    • 6399 Kč 7999 Kč
    • -20 %
    • Koupit
    • Ventilátor sloupový Rohnson R-8110 EcoFlow
    • 2399 Kč 2999 Kč
    • -20 %
    • Koupit
    • Mobilní klimatizace ETA Fresco 0578 90000
    • 5599 Kč 6999 Kč
    • -20 %
    • Koupit
    • Pákový kávovar SAGE BES875BSS
    • 12472 Kč 15590 Kč
    • -20 %
    • Koupit
    • Gril Rohnson R-2114
    • 559 Kč 699 Kč
    • -20 %
    • Koupit
    • Gril ETA Vital 1162 90000
    • 1039 Kč 1299 Kč
    • -20 %
    • Koupit
    • Gril Rohnson R-250
    • 1279 Kč 1599 Kč
    • -20 %
    • Koupit

Související články