Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak odstranit z hrnce karamel

tekutý karamel
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

Karamel umí díky své zlatavé barvě překrásně ozdobit zmrzlinový pohár, cukroví i dorty. Taky se ale umí dokonale přilepit k hrnci. Poradíme vám, jak ho z něj snadno odstraníte.

Vlijte do nádoby co největší množství vody a přiveďte ji k varu. Zahříváním se zkaramelizovaný cukr rozpustí.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...