Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak připravit crostini

crostini
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Předkrm či svačina ve třech jednoduchých krocích

Ochutnejte správně propečené, jemně křupavé topinky bez přemíry tuku.

  1. Na topinky použijte jakýkoli bílý chléb (může být i starší bageta či ciabatta). Nakrájejte ho na tenké, rovné plátky.
  2. Plátky pečiva potřete nebo pokapejte olivovým olejem. Může být i ochucený bylinkami či česnekem.
  3. Pečivo naskládejte na plech vyložený papírem na pečení a pečte v troubě při 180 stupních, až zezlátne.

Know-how: Crostini jsou italské topinky, které se pečou či opékají, nikdy však nesmaží ve vrstvě tuku. Na jejich přípravu se používá jakýkoli chléb z bílé mouky. Natírají se nejrůznějšími pomazánkami. Vyzkoušet můžete třeba tatarák ze syrové ryby, pastu z pečených paprik či tapenádu z černých oliv.

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Výzvu Sladké trojky vyhrál Harlekýn v podobě luxusního koláče
  • Tipy redakce

Výzvu Sladké trojky vyhrál Harlekýn v podobě luxusního koláče

Měkký kakaový korpus a spousta nadýchané šlehačky? To je tolik oblíbený dort Harlekýn. A právě ten byl tématem únorové výzvy Sladké trojky. My již známe vítěze a víme, jak se se zadáním popasovali naši čtenáři. Soutěž s finalisty...