Jak připravit domácí citronový krém

sdílet:
Citronový krém je výborný na dorty, palačinky i jako náplň do košíčků z lineckého těsta. Pod názvem lemon curd ho koupíte v obchodech s britskými specialitami. Jeho domácí verze je však velmi lahodná.

Příprava domácího citronového krému


Vyrobte si svůj domácí citronový krém: do ohnivzdorné mísy dejte 100 g nakrájeného másla, 330 g krupicového cukru, jemně nastrouhanou kůru (jen žlutou část, bílá je hořká) a vymačkanou šťávu z velkého biocitronu. Mísu vložte na hrnec s vroucí vodou, aby se nedotýkala hladiny, a míchejte, až se rozpustí cukr. Sejměte z hrnce, přidejte dvě prošlehaná vejce a jeden žloutek, vraťte nad vroucí vodu a míchejte do zhoustnutí asi 8 minut. Potom odstavte a nechte 5 minut chladnout.

Pokud krém ihned nepoužijete, naplňte jím uzaviratelné sklenice a skladujte ho v lednici.

Stejným způsobem můžete připravit také pomerančový krém. Jen citron zaměňte za jeden menší chemicky neošetřený pomeranč.


Autor: Redakce Apetit

Comments

Tereza Buzkova

Moc dekuji za tento clanek pecu zrovna narozeninovy dort a citronovy krem mi chybel az do teto chvile. Dekuji.

Obchod Apetit