0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak připravit domácí crème fraîche

dezert
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Crème fraîche báječně doplní krémové polévky, lososa, brambory i sladké dezerty. Pokud se vám tento jemný, lehce zakysaný smetanový krém zdá v obchodě příliš drahý nebo ho nemůžete sehnat, připravte si svůj vlastní.

Jednu lžičku podmáslí nebo 2 lžičky kysané smetany a hrnek 40% smetany dejte do zavařovací sklenice – obě suroviny musejí mít stejnou teplotu, nejlépe pokojovou – a uzavřete víčkem. Pořádně sklenicí zatřepte, aby se všechno spojilo, a poté víčko odklopte.

Nechte jeden den stát při pokojové teplotě, dokud obsah nezhoustne. Pak sklenici opět uzavřete a dejte na osm hodin chladit. Takto připravený domácí crème fraîche můžete ve vzduchotěsné nádobě skladovat v ledničce až deset dní.

Připravila Karolina Konečná. Vyšlo v časopise Apetit.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

5 večeří, které vás nepošlou hned do postele
  • Jak na to

5 večeří, které vás nepošlou hned do postele

Po vánočním hodování míváme chuť na lehčí ale výživná jídla, v nichž nechybí dávka bílkovin. Ať už si dáte Asií inspirovanou polévku, dýňovou frittatu nebo krůtí karbanátky, po všem se budete cítit sytě, přitom lehce a fit! ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč