0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak připravit domácí crème fraîche

dezert
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Crème fraîche báječně doplní krémové polévky, lososa, brambory i sladké dezerty. Pokud se vám tento jemný, lehce zakysaný smetanový krém zdá v obchodě příliš drahý nebo ho nemůžete sehnat, připravte si svůj vlastní.

Jednu lžičku podmáslí nebo 2 lžičky kysané smetany a hrnek 40% smetany dejte do zavařovací sklenice – obě suroviny musejí mít stejnou teplotu, nejlépe pokojovou – a uzavřete víčkem. Pořádně sklenicí zatřepte, aby se všechno spojilo, a poté víčko odklopte.

Nechte jeden den stát při pokojové teplotě, dokud obsah nezhoustne. Pak sklenici opět uzavřete a dejte na osm hodin chladit. Takto připravený domácí crème fraîche můžete ve vzduchotěsné nádobě skladovat v ledničce až deset dní.

Připravila Karolina Konečná. Vyšlo v časopise Apetit.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit