Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak připravit uhlíky na gril

grilování masa
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Chcete správně grilovat? Nenechte vyšlehnout plameny!

Ke grilování jsou potřeba jen žhavé uhlíky, plameny vedou ke spálenému, ale nedopečenému jídlu (a plameny zase často vyvolává odkapávající tuk či marináda). Vždy počkejte, až ohnivé jazyky klesnou a zůstanou jen žhavé uhlíky. Pokud uhlíky dohořívají moc rychle, na okraj topeniště přidejte pár nových; nechte je projít plamenem a pak je přesuňte pod jídlo. Je-li váš gril příliš malý, nechte je touto fází projít ve vhodné kovové nádobě, například kbelíku či starém plechovém lavoru, a pak je vložte do topeniště grilu.

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín