0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak skladovat banány

banany
ZDROJ: Anastasia Eremina/Unsplash
sdílet:

Víte, jak urychlit zrání anebo naopak zpomalit zrání banánů? 

  • Aby banány rychle dozrály, skladujte je v papírovém sáčku a nechte dozrát při pokojové teplotě.
  • Pokud naopak chcete zrání banánů zpomalit, dejte je na tmavé a chladné místo (optimální je teplota kolem 10°).

Související články

Co se starými jablky? Vyrobte z nich jablečný med
  • Zajímavosti

Co se starými jablky? Vyrobte z nich jablečný med

Koukáte na hromádku starších jablek a nevíte, co s nimi? Jsou trochu vrásčitá a zcvrklá a zakousnout se do nich nikomu nechce? Máte několik možností, jak s nimi naložit: použít je třeba do štrúdlu nebo na koláč nebo si vyrobit jablečný „med...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit