0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak snadno oloupat zázvor

zazvor
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Zázvor je v chladném období velice oblíbený, zejména do horkých nápojů s citronem a medem. 

 

Při loupání nožem se ztrácí zbytečně mnoho zázvoru a navíc se dá tato činnost usnadnit. Uchopte zázvor do jedné ruky a jednoduše oškrabte hranou lžičky.

Související články

Zázvorem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Zázvorem proti nachlazení

Pálivý kořen boduje u vědců i v kuchyni.Echinacea, česnek, citron, nebo snad bylinkové čaje? Z lidových prostředků je při léčbě nachlazení a mírnění příznaků chřipky nejsilnější zázvor, který k nám doputoval z tradiční čínské a indické...
Zázvor: lidový všelék zatočí s rýmou i cholesterolem
  • Tipy a triky

Zázvor: lidový všelék zatočí s rýmou i cholesterolem

Když před stovkami let dorazily arabské lodě k evropským břehům, přivážely jedno z nejzdravějších koření na světě. Zázvor má na náš organismus doslova blahodárné účinky. Jak prospívá našemu zdraví? A jak ho můžeme využít v kuchyni? ...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit