0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak správně pošírovat

Jak správně pošírovat
sdílet:

Naučte se šetrně připravovat jídlo v horké, ne však vroucí vodě.

Pošírovat znamená připravovat jídlo ve vodě, vývaru či mléce při teplotě přibližně 70–82 °C. Tekutina se jen jemně vlní a neprobublává. K pošírování jsou vhodné suroviny, které mají tendence vysychat či se během vaření rozpadnout. Pošírovat můžete maso, zeleninu i ovoce. Tip redakce: Pošírováním aromatických ovocných plodů ve sladké tekutině vám vznikne lahodný sirup, který je vhodný k přelití dezertu.

Tato technika je skvělá pro šetrné vaření drůbeže, která zůstane šťavnatá. Maso vždy vkládejte do vroucí tekutiny – povrch se uzavře a maso se nevysuší. Pošírováním doporučujeme připravovat také ryby, které se při pozvolném vaření nerozpadnou.

Snídaňovou legendou už se stalo pošírované (nebo také ztracené) vejce. Na žemli s holandskou omáčkou se podává jako vejce Benedikt nebo si ho můžete dát jen tak posolené a opepřené s toustem. Hodí se ale také do salátu či na steak.

S následujícími recepty uvaříte doslova z vody.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč