0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak správně pošírovat

Jak správně pošírovat
sdílet:

Naučte se šetrně připravovat jídlo v horké, ne však vroucí vodě.

Pošírovat znamená připravovat jídlo ve vodě, vývaru či mléce při teplotě přibližně 70–82 °C. Tekutina se jen jemně vlní a neprobublává. K pošírování jsou vhodné suroviny, které mají tendence vysychat či se během vaření rozpadnout. Pošírovat můžete maso, zeleninu i ovoce. Tip redakce: Pošírováním aromatických ovocných plodů ve sladké tekutině vám vznikne lahodný sirup, který je vhodný k přelití dezertu.

Tato technika je skvělá pro šetrné vaření drůbeže, která zůstane šťavnatá. Maso vždy vkládejte do vroucí tekutiny – povrch se uzavře a maso se nevysuší. Pošírováním doporučujeme připravovat také ryby, které se při pozvolném vaření nerozpadnou.

Snídaňovou legendou už se stalo pošírované (nebo také ztracené) vejce. Na žemli s holandskou omáčkou se podává jako vejce Benedikt nebo si ho můžete dát jen tak posolené a opepřené s toustem. Hodí se ale také do salátu či na steak.

S následujícími recepty uvaříte doslova z vody.

Související články

Jak připravit dokonalé pošírované vejce?
  • Tipy a triky

Jak připravit dokonalé pošírované vejce?

Chcete si vychutnat čerstvá vejce, ale omeleta už se vám trochu zajídá? Pošírování je šetrná metoda, která vám pomůže zachovat nutriční hodnoty potravin, a navíc si výživnou snídani přichystáte během chvilky. Máme pro vás pár užitečných...
Víte, jak na pošírované hrušky? Hodí se do dezertu i k masu
  • Poradna

Víte, jak na pošírované hrušky? Hodí se do dezertu i k masu

Hrušky jsou ideálním druhem ovoce k pošírování. Díky této šetrné přípravě se stanou skutečnou podzimní lahůdkou. Stačí si jen dát pozor na výběr hrušek a udržovat správnou teplotu vody. Kromě toho, že se s nimi plní sladké koláče, také...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit