Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak správně uchovat zavařeniny

Jak správně uchovat zavařeniny
sdílet:

Při konzervování se řiďte následujícími pravidly. Zajistí vám dobroty ze skleničky i v zimních měsících.

  • Těsně před plněním horkou směsí, jako je třeba džem, je lepší sklenice nahřát (např. v troubě při 100 °C), aby se hmota neochladila.
  • U horkých sklenic a horkého obsahu stačí sklenici pevně zavíčkovat a obrátit dnem vzhůru; víčko díky vzniklému podtlaku samo pevně přilehne. Nechte vychladnout. Sterilovat už není třeba.
  • Sterilování je však jistota, zavařeniny se pak nezkazí několik let.

 
Spoustu dalších dobrých tipů a recepty na neobvyklé zavařeniny najdete v srpnovém Apetitu. Zkuste to letos jinak a připravte skleničky s ovocnou hořčicí, chilli džemem anebo medem z hrušek. Ze spíže či mrazáku budou mizet závratnou rychlostí.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč