Pokud to recept dovoluje, přidejte trochu cukru nebo kokosového mléka (hodí se obzvlášť pro kari). Když ne, zkuste znásobit množství ostatních ingrediencí a jídlo takzvaně zředit.
V české kuchyni nejsou tak hojně používány jako například v té thajské, přesto se ale vyplatí je do jídelníčku zakomponovat. Mají spoustu zdravotních benefitů, vytváří hormony štěstí a fungují jako prevence proti různým nemocem. Papričky...
Někdo pálivé pokrmy zbožňuje, jinému vůbec nedělají dobře, a tak se všem jídlům s chilli vyhýbá obloukem. Víme, že každému nemusí chutnat vše, ale v případě chilli je to trochu škoda, protože tahle zelenina původem z Mexika má na naše tělo...
V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout.
...
Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....
Ďábelská omáčka, jejíž jméno zná každý milovník pálivých chutí, se více než sto padesát let vyrábí stejným způsobem na stejném místě v Avery Island na jihu USA. Lahvičky s charakteristickou etiketou se tak už dávno staly nedílnou součástí...
Jak vaří a peče Betül Tunc, sledují na Instagramu desítky milionů lidí. Na svém profilu @turkuazkitchen hrají hlavní roli její ruce, svou tvář neukazuje příliš často. Na krátkých videích vznikají vizuálně i chuťově dokonalá díla, na které...