Poradíme vám, jak vybrat a upravit šťavnaté hovězí maso. Znáte něco lepšího na gril?
Pro grilování se hodí různé kusy hovězího masa. Vyzkoušet můžete hovězí pupek. Steaky z něj jsou výborné jako předkrm při čekání na jiné druhy masa, které se grilují delší dobu. Maso krájejte těsně před podáváním přes vlákno na plátky cca 5 mm silné. Pokračovat můžete dalšími druhy hovězího masa, jako je rib eye steak z vysokého roštěnce, který bývá označován za nejšťavnatější steak, protože je prorostlý tukem.
Steak z nízkého roštěnce je libovější, a je to bezesporu nejoblíbenější steak pro grilování. Jeho základní charakteristikou je především tukové krytí, které steaku dodává nezaměnitelnou chuť, vzhled i aroma. Další možností je rump steak, který pochází z nejjemnější části hovězího zadního. Nejenže má nízký obsah tuku, ale navíc je neuvěřitelně chutný. Těm, kteří mají rádi výjimečně libové a vysoké křehké steaky, lze doporučit steak z hovězí svíčkové.
Argentinské hovězí, ať už na grilované steaky, nebo jiná masitá jídla, doporučujeme kupovat na www.pampasmarket.cz. Opravdu kvalitní maso nemusíte nijak dochucovat či marinovat. Pouze ho po grilování posolte vločkovou mořskou solí (báječná je Fleur de Sel s jemnou chutí i strukturou). Jako přílohu ke steakům podávejte lehký zeleninový salát a grilovanou zeleninu. Maso výborně doplní také čatní, cibulády a pikantní omáčky.