0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak vybírat hovězí maso na grilování

Jak vybírat hovězí maso na grilování
sdílet:

Poradíme vám, jak vybrat a upravit šťavnaté hovězí maso. Znáte něco lepšího na gril?

Pro grilování se hodí různé kusy hovězího masa. Vyzkoušet můžete hovězí pupek. Steaky z něj jsou výborné jako předkrm při čekání na jiné druhy masa, které se grilují delší dobu. Maso krájejte těsně před podáváním přes vlákno na plátky cca 5 mm silné. Pokračovat můžete dalšími druhy hovězího masa, jako je rib eye steak z vysokého roštěnce, který bývá označován za nejšťavnatější steak, protože je prorostlý tukem.

Steak z nízkého roštěnce je libovější, a je to bezesporu nejoblíbenější steak pro grilování. Jeho základní charakteristikou je především tukové krytí, které steaku dodává nezaměnitelnou chuť, vzhled i aroma. Další možností je rump steak, který pochází z nejjemnější části hovězího zadního. Nejenže má nízký obsah tuku, ale navíc je neuvěřitelně chutný. Těm, kteří mají rádi výjimečně libové a vysoké křehké steaky, lze doporučit steak z hovězí svíčkové.



Argentinské hovězí, ať už na grilované steaky, nebo jiná masitá jídla, doporučujeme kupovat na www.pampasmarket.cz. Opravdu kvalitní maso nemusíte nijak dochucovat či marinovat. Pouze ho po grilování posolte vločkovou mořskou solí (báječná je Fleur de Sel s jemnou chutí i strukturou). Jako přílohu ke steakům podávejte lehký zeleninový salát a grilovanou zeleninu. Maso výborně doplní také čatní, cibulády a pikantní omáčky.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč