0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak zacházet s bazalkou

bruscheta s rajčaty a bezalkou
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Čerstvá bazalka se hodí do salátů, polévek a především do středomořské kuchyně. Italové by si bez bazalky asi těžko vychutnali správnou rajskou omáčku, pizzu nebo špagety.

 

Čerstvou bazalku nikdy nepřidávejte na začátku vaření, patří až do hotových jídel. Zelené lístky nekrájejte, ale trhejte. Bazalka by jinak ztratila své aroma.

Související články

KVÍZ: Jak dobře znáte bylinky?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře znáte bylinky?

Kdo miluje vaření, nedá na čerstvé bylinky dopustit. Dodávají jídlům jedinečné aroma, ať už během vaření, nebo jako zelená ozdoba. Pokrmům dodají bylinky příjemnou svěžest a ještě díky nim jídlo   krásně vypadá. ...
Jak na to: domácí bazalkový olej
  • Tipy a triky

Jak na to: domácí bazalkový olej

Z vůně bazalky se vám zatočí hlava. Zkuste z ní připravit lahodný bazalkový olej, který má mnohostranné využití. Připravte si ho spolu s námi. ...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit