0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak zachovat jídlo teplé

servírování
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Udržet jídlo teplé, zatímco připravujete další, může být pěkný oříšek.

Seznamte se s několika řešeními:

  • Alobal je ideální na maso, kuře nebo jiné pečené potraviny.
  • Utěrka nebo ručník, případně i vysloužilý, vypraný bavlněný svetřík… Zespodu jimi obalte pokličku, a teplo nemá šanci uniknout. Postarají se také o zachycení páry stoupající z vařených těstovin, rýže nebo zeleniny.
  • Omáčník naplňte horkou vodou a nechte chvíli stát, osušte a použijte na teplou omáčku.
  • Talíře ohřívejte zhruba pět minut v troubě při 100 °C.
  • Horké hrnce držte hezky od stolu podložkami, prkénky či prostíráním.

Pomůže vám také, když talíře nebo misky před podáváním jednoduše a ekologicky šetrně nahřejete. Využijte k tomu zbytkové teplo z vaření. Máte-li rozehřáté elektrické plotýnky po vaření, položte talíře na ně a ony se prohřejí. Pokud jste jídlo pekli v troubě, stačí nádobí vložit po pečení do vypnuté trouby, prohřeje se zbylým teplem, které byste jinak k ničemu nevyužili. Další možností je talíře položit na hrnec, ve kterém máte uvařené jídlo (jako pokličku). V zimě můžete nahřívat talíře také na akumulačních kamnech i na některých radiátorech.

Související články

Základy servírování
  • Zajímavosti

Základy servírování

Sklenice – Na podávání nealkoholických nápojů slouží rovné vysoké sklenice z tlustšího skla. Pokud nemáte pivní půllitry, můžete do nich servírovat i pivo. Sklenice na vysoké noze tulipánovitého tvaru jsou určena na bílá vína,...
Autor: Redakce Apetit

Comments

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit