Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak zachovat jídlo teplé

servírování
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Udržet jídlo teplé, zatímco připravujete další, může být pěkný oříšek.

Seznamte se s několika řešeními:

  • Alobal je ideální na maso, kuře nebo jiné pečené potraviny.
  • Utěrka nebo ručník, případně i vysloužilý, vypraný bavlněný svetřík… Zespodu jimi obalte pokličku, a teplo nemá šanci uniknout. Postarají se také o zachycení páry stoupající z vařených těstovin, rýže nebo zeleniny.
  • Omáčník naplňte horkou vodou a nechte chvíli stát, osušte a použijte na teplou omáčku.
  • Talíře ohřívejte zhruba pět minut v troubě při 100 °C.
  • Horké hrnce držte hezky od stolu podložkami, prkénky či prostíráním.

Pomůže vám také, když talíře nebo misky před podáváním jednoduše a ekologicky šetrně nahřejete. Využijte k tomu zbytkové teplo z vaření. Máte-li rozehřáté elektrické plotýnky po vaření, položte talíře na ně a ony se prohřejí. Pokud jste jídlo pekli v troubě, stačí nádobí vložit po pečení do vypnuté trouby, prohřeje se zbylým teplem, které byste jinak k ničemu nevyužili. Další možností je talíře položit na hrnec, ve kterém máte uvařené jídlo (jako pokličku). V zimě můžete nahřívat talíře také na akumulačních kamnech i na některých radiátorech.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Comments

Apetit magazín